Hain tarina
( Orig: Shark Tale )
( Ruots: Hajar som hajar )


Animaatio/komedia

Ensi-ilta: 10.12.2004

Ohjaus: Bibo Bergeron, Vicky Jenson

Käsikirjoitus: Rob Letterman, Damian Shannon, Mark Swift, Michael J. Wilson ja Michael Wilson

Pääosissa:

Will Smith, Robert De Niro, Renée Zellweger,  Jack Black, Angelina Jolie, Martin Scorsese

SUOMENKIELISET ÄÄNET: 

Peter Franzén - Oscar
Irina Björklund - Angie
Pekka Laiho  - Don Lino
Tommi Haapaniemi - Lenny
Sari Moilanen - Lola
Seppo Pääkkönen - Sykes
Jussi Humaljoki - Frankie
Tidjan - Bernie
Elastinen - Ernie
Mari Laari - Katie Current
Jarkko Tamminen - Katkarapu
Mika Ala-Panula - Hullu-Joe

Ohjaus Antti Jaakola
SC Suomi Sun Studio A/SSynopsis:
Oscar (Will Smith) on pieni kala, jolla on suuret unelmat ja suuri suu. Ne saattavatkin hänet pulaan, kun hän nousee yllättäen sankariksi suuren valkoisen valheen turvin. Ensin hän saa osakseen mainetta ja kunniaa ja kaikki sujuu kuin vettä vain, kunnes hänen urotekonsa osoittautuukin oikeaksi kalavaleeksi. Oscar saa huomata, että sankaruudella on hintansa, kun verkko hänen ympärillään alkaa kiristyä.

Hain tarinan ääninäyttelijäkaartista Will Smith on Oscar, lipevä pikkukala, jonka on aina onnistunut selvitä pulasta ehjin suomuin, tähän asti; kaksinkertainen Oscar® -voittaja Robert De Niro (Kuin raivo härkä, Kummisetä, osa 2) on Don Lino, suuri valkohai ja haimafian pomo; Oscar®-voittaja Renee Zellweger (Päämääränä Cold Mountain) on Angie, kaunis keisarikala, joka on salaa ihastunut Oscariin; Oscar®-voittaja Angelina Jolie (Vuosi nuoruudestani) on Lola, kohtalokas nainen, lohikäärmekala, joka käyttää sumeilematta naisellisia keinojaan saadakseen tahtonsa läpi; Jack Black (School of Rock) on Don Linon poika Lenny, valkohai, joka on kaappikasvissyöjä; ja moninkertainen Oscar®-ehdokas ohjaaja Martin Scorsese (Gangs of New York, Mafiaveljet) on Sykes, pallokala, joka heittää herkeämättä läppää.

Kaartin täydentävät veteraaninäyttelijä Peter Falk (Columbo), joka on Don Brizzi, haivanhus, jolla on kosolti purevaa elämänviisautta; Michael Imperioli (Sopranos) on Don Linon vanhin poika Frankie, kuin ilmetty isänsä; Vincent Pastore (Sopranos) on Luca, niljakas mustekala ja siis jokaisen mafiapomon täydellinen oikea lonkero; Doug E. Doug ja Ziggy Marley ovat Bernie ja Ernie, kaksi rastameduusaa, joiden huumori on erityisen pistävää.

Hain tarinan ovat ohjanneet Eric “Bibo” Bergeron ja Vicky Jenson, apulaisohjaajanaan Rob Letterman. Tuottajina ovat toimineet Bill Damaschke, Janet Healy ja Allison Segan


www-sivut:
Kesto:
91 minuuttia

Pituus metreinä:
2495

Ikäraja:
Sallittu

Ääni- ja kuvatiedot:
SR-SRD-DTS-SDDS, Laaja

Kopioiden määrä:
38

Tarkastusnumero:
111423


Tuotantotiedot

Ilmoituspohja - JPG
Ilmoituspohja - PDF
Käyttöoikeusehdot