Uutiset      28.04.2012
Kovasikajutulle tuomariston erikoispalkinto Visions du Réel -festivaalilla

Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama Kovasikajuttu-elokuva on voittanut Visions du Réel -festivaalin kansainvälisen kilpailun tuomariston erikoispalkinnon, joka myönnetään innovatiivisimmalle elokuvalle (Spezial Prize for the Most Innovative Feature Film). Nyonissa, Sveitsissä järjestettävä Visions du Réel on yksi maailman arvostetuimmista dokumenttielokuvafestivaaleista, joka keskittyy erityisesti luovaan ja taiteellisesti korkeatasoiseen dokumenttielokuvaan.

 
Elokuva kisasi pääkilpasarjassa 18 muun elokuvan kanssa ja voitti palkinnon, joka on suuruudeltaan 10 000 Sveitsin frangia eli noin 8 000 euroa. Kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluivat Anna Glogowski, Simon Kilmurry ja Peter Liechti, luonnehti elokuvaa seuraavasti:

 
”Lämpöä ja huumoria pursuava Kovasikajuttu on viihdyttävä ja haastava elämänilon ylistys. Se ei ole vain avomielinen kohtaaminen sellaisten ihmisten kanssa, jotka normaalisti sijoitetaan yhteiskunnan marginaaliin, vaan myös inspiroivan ja ankaran elokuvanteon taidonnäyte.”

 
Pertti Kurikan Nimipäivät -punk-yhtyeestä kertova Kovasikajuttu nähdään Suomessa elokuvateattereissa 4. toukokuuta lähtien. Elokuva tullaan näkemään avausviikonloppuna yhteensä 45 kankaalla ympäri Suomen. Salien määrä on uusi Suomen ennätys kotimaisten teatterilevityksessä olleiden dokumenttielokuvien parissa.

 
”Kiinnostus elokuvaa kohtaan on ollut valtaisa, vaikka elokuva ei ole vielä edes tullut ensi-iltaan. On hienoa huomata, että kotimaiselle dokumenttielokuvalle löytyy kysyntää näinkin isossa mittakaavassa”, kertoo elokuvan tuottaja Sami Jahnukainen.

 
Kovasikajutun kansainvälinen festivaalikiertue jatkuu tänä viikonloppuna, kun elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Hot Docs -festivaalilla Torontossa lauantaina 28.4.

Lisätietoa palkinnosta festivaalin sivuilla: http://www.visionsdureel.ch/en/festival/prize-winners/2012.html

 

Käyttöoikeusehdot